Aktuálne informácie o implementácii manažérstva kvality v partnerských organizáciách (8/2022)

Tento projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu prostredníctvom
Operačného programu Efektívna verejná správa.

 

Vykonané kroky v rámci implemenatenčj časti projektu v mesiaci august 2022

Implementácia modelu CAF

V mesiaci august pokračovali implementácie modelu CAF v nasledovných partnerských organizáciách: Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky (ŠVPS SR), Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (MŠVVŠ SR), Správa štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky (SŠHR SR) a Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP). 

Počas mesiaca august sa v MŠVVŠ SR uskutočnilo viacero stretnutí metodika s externým školiteľom k príprave dokumentov potrebných k hodnoteniu Externej spätnej väzby modelu CAF. Členovia CAF tímu pracovali na plnení oblastí na zlepšovanie z Akčného plánu zlepšovania, ako aj na príprave podkladov k hodnoteniu Externej spätnej väzby modelu CAF, ktoré sa uskutočnila dňa 18.08.2022 za účasti posudzovateľov, zástupcov ÚNMS SR a členov CAF tímu v priestoroch MŠVVŠ SR.

Začiatok mesiaca august sa v ŠVPS SR niesol v duchu prípravy na hodnotenie Externej spätnej väzby modelu CAF, ktoré sa v tejto organizácii uskutočnilo dňa 03.08.2022 za prítomnosti externých hodnotiteľov, zástupcu z ÚNMS SR, členov CAF tímu, interných a externých zainteresovaných strán. ŠVPS SR bola doručená Spätná správa z hodnotenia Externej spätnej väzby modelu CAF a dňa 30.08.2022 jej bol udelený titul ECU. Organizácia sa naďalej venuje práci na úlohách vyplývajúcich z Akčného plánu zlepšovania a pripravuje sa na zahájenie opätovného implementačného cyklu modelu CAF.

V sledovanom období v SŠHR SR prebiehali prípravné práce na hodnotenie Externej spätnej väzby modelu CAF vo forme spracovania podkladov. V rámci príprav prebehlo stretnutie CAF tímu k spoločnému bodovému hodnoteniu, k monitoringu Akčného plánu zlepšovania a taktiež k príprave podkladov potrebných na hodnotenie Externej spätnej väzby modelu CAF. 

V SIŽP boli v auguste realizované ďalšie práce na troch úlohách z Akčného plánu zlepšovania. Koordináciu prác zabezpečoval metodik. Na schôdze CAF tímu boli prizvaní aj ďalší zamestnanci SIŽP, ktorí neboli členmi tímu. Organizácia pripravovala podklady k hodnoteniu Externej spätnej väzby modelu CAF a pravidelne prebiehali konzultácie s externým školiteľom.

Implementácia systému manažérstva kvality podľa normy ISO 9001

Počas monitorovaného obdobia v Ministerstve pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Slovenskej republiky (MIRRI SR) prebiehalo organizačné usmerňovanie a realizácia interných auditov manažérskych systémov. Bol vypracovaný návrh interného manuálu monitoringu spokojnosti klientov a zainteresovaných strán. Zanalyzoval sa stav schválených a podpísaných zdokumentovaných informácií systému manažérstva kvality (SMK) vedením MIRRI SR. Vedúci interní audítori boli usmernení ohľadom odovzdávania výstupov z interných auditov SMK. Prebehol schvaľovací proces Smernice systémov manažérstva kvality. Výsledky interných auditov SMK boli vyhodnotené. Bola vypracovaná Správa o stave manažérskych systémov a bol vypracovaný formulár s údajmi pre Evidenciu nezhôd a nápravných opatrení pre SMK.

Implementácia systému manažérstva proti korupcii podľa normy ISO 37001 

V mesiaci august prebehlo organizačné usmerňovanie a realizácia interných auditov manažérskych systémov na MIRRI SR. Analyzoval sa stav schválených a podpísaných zdokumentovaných informácií systému manažérstva proti korupcii (SMPK) vedením MIRRI SR. Pripravovali sa a skompletizovali sa zdokumentované informácie pre certifikačný audit. V dňoch 24. a 25.08.2022 bol realizovaný certifikačný audit SMPK podľa ISO 37001, neskôr boli vyhodnotené výsledky certifikačného auditu. MIRRI SR bol udelený certifikát, ktorý je platný odo dňa 31.08.2022.